Състоянието на зъбите ми доскоро беше плачевно. От дете се страхувам

...
Състоянието на зъбите ми доскоро беше плачевно. От дете се страхувам
Коментари Харесай

6 неща, които можем да направим, за да имаме здрави зъби и свеж дъх

Състоянието на зъбите ми до неотдавна беше плачевно. От дете се опасявам доста от машинката и би трябвало ситуацията да е станало в действителност отвратително, с цел да отида на ортодонт. Взех решение за смяна по сложния метод, откакто минах през пъкъла на болежка, която не поисквам на никого. В последна сметка сама си сформирах проект за деяние и се движа по него. И към този момент бера плодове!   

Научих се да си мия зъбите вярно

Всъщност аз започнах смяната, преди да съм си „ оправила всички зъби ” при зъболекаря. Запознах се с всички модели четки за зъби, душове и така нататък, направих съвещания и си купих четка за зъби с таймер, с цел да съм сигурна, че ги мия задоволително дълго време два-три пъти дневно.

Обръщам голямо внимание на дъха си

Дъхът е тематика, която рядко се визира, само че тя е извънредно значима освен за самочувствието ни. Една дъвка понякога не взема решение нищо към неприятния мирис. Най-важното е да се открие повода. Неприятният мирис /Halitosis/ не всеки път се дължи на развалени зъби. Може да се дължи на неприятно сложени коронки, мостове и така нататък, както и на диети, дехидратация, типа на храната, която одобряваме, са фактори, които също могат да са причина за неприятен мирис. Редица положения като: диабет, гастрит, бронхит, пародонтит напряко могат да се диагностицират по неприятен мирис. Затова е доста значимо да внимаваме - не става дума единствено за зъбите ни! И до момента в който се откри повода, и се изкорени, има доста надеждни ежедневни решения.

Моето се споделя – особено създадена паста за зъби, която не просто обезврежда ароматите, а се грижи за цялостната хигиена на зъбите и устната празнина, като отстрани неприятната бактериалната среда (серните съединения), поддържа здрава устната флора, отстранява плаката и е чудесна за профилактика на болести на зъбите и венците. Съчетана с хубава четка за зъби и вярно миене на зъбите, човек няма нужда от нищо повече, с изключение на може би от водата за уста.



 

Намерих деликатен, спокоен, разбиращ и вежлив стоматолог

За мен това е от основно значение. Ако отсреща имам кавгаджия, който не ме схваща, прибързан е и не ме подготвя по никакъв метод, не съм заинтересувана от качествата му, в случай че ще да са на Худини. Не мога да си разреша да изляза със боязън и контузия, тъй като в никакъв случай няма да се върна, а това не ме води до крайната цел – да имам здрави и поддържани зъби.

Направих кратковременен проект – започнах с нещата, които са незабавни за оправяне

Започвах всяка нова намеса без пауза. Не си давах време да си умря, а просто взимах последващи часове. Това ме дисциплинираше да се появя следващия път, независимо че нищо не ме болеше към този момент. Цената обсъждах всякога със стоматолога и този разход стана за известно време предпочитан, нямаше по какъв начин.

Поставих си дълготрайни цели

Само тъй като съм била немърлива до момента, не значи, че не желая бели, здрави и подредени зъби отсега нататък. Дори да нямам холивудска усмивка, стоматологията е напреднала задоволително и може да предложи доста неща в тази посока. Обсъдих желанията и опциите и към този момент имам финансов проект и за тези неща – всичко, което съм решила, ще се случи малко по малко.

Зачестих профилактичните прегледи

От нула профилактични прегледи годишно, започнах да протоколирам такива на три месеца, а не на шест, както гласи правилото. Отново за дисциплинираност. Дори да пропусна този на три месеца, няма да пропусна този на шест и отново ще имам задоволително. Включих и почистването на зъбния камък. Имам добра четка, употребявам паста и вода за уста  Lacalut Flora  – считам, че твърдо съм стъпила на правия път. Най-после!



С поддръжката на

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР